Honeywell Placement Paper
Honeywell Aptitude Test
1. The number 642 is added to a 3-digit number 7x2 to give a 4 digit 13y4 which is exactly divisible by 11. Find xy.
If a number is divisible by 11, means difference between its digits at odd and even place should be 0 or multiples of 11.
So, for 13y4 to be divisible by 11, 1+y should be equal to 3 + 4 i.e.
Therefore no is 1364
Now subtract 642 from 1364=722
2. A bus covers a certain distance at a speed of 54 kmph excluding stoppages and 45 kmph including stoppages. for how many minutes does the bus stop per hour?
A. 11 min
B. 10 min
C. 12 min
D. 9 min
Due to stoppages, it covers (54-45) 9 km less.
Time taken by bus stop per hour=9/54*60=10 min
3. A student has got marks in five subjects in the ratio 2:3:4: 5:6. The maximum marks of subjects in same sequence are in ratio 6:5:8:4:7. Total percentage of marks scored by him is 48%.FInd the maximum percentage obtained by him in a subject.
Let be take the marks are 2y,3y,4y,5y,6y and maximum marks are 6x ,5x ,8x ,4x ,7x.
Total mark he scored is 20y &and total maximum mark is 30x.
So (20y/30x) *100 = 48, equating this we get 100y=72x.
So putting this value in each case we get % of mark scored in each exam is (2y/6x) *100=24%
This way we get 24%,53%,36%,90%,60%
so answer become 90%.
4. A scuba diver descends at a rate of 40 feet per minute. A diver dive from a ship to search for a lost ship at the depth of 3000feet below the sea level. how long will he take to reach the ship?
A. 70 minutes
B. 72 minutes
C. 75 minutes
D. 76 minutes
Time taken to reach = 3000/40= 75 minutes.
5. Rahul played well in this season. His current batting average is 51. If he scores 78 runs in today match. His batting average will become 54.how many matches had he played in this season.
According to the question,
=> 51x + 78 = 54(x + 1)
=>3x = 24
=>x = 8.
6. Arun house area is the 10% more than of Akash house. If Akash House area is 144 Sqr m. then what is the area of Arun house?
A. 158.4 sq m
B. 150 sq m
C. 160.5 sq m
D. 140 sq m
Arun house = Akash's house area + 10% Akash house area = 144+14.4=158.4 sq m.
7. 6 women can do 75 unit of work in 8 days by working 5hr/day. In how many days 4 women do 30 units of work by working 8hr/day.
Let the required number of days be A.
According to the question,
8. Oranges are bought at 7 for Rs.3. At what rate per hundred must they be sold to gain 33%?
Given, 7 oranges bought for Rs 3.
so, 1 orange cost =3/7.
Therefore, for 100 oranges =100*(3/7).
Hence, rate per hundred he want to sell = 300/7+(33/100) *300/7.
= 399/7 = 57.
9. In a match, awards are given to each of 11 members of the team and a trophy to the team. In all winning team gets 2.75kg weight awards. If the weight of match wining trophy is 1.275kg, what the weight of each player giving weight of trophy?
A. 140.5 gms
B. 134.09 gms
C. 150 gms
D. 130 gms
Total weight of all the awards for winning team is 2.75kg = 2750 gms.
Weight of the trophy is 1.275 kg=1275 gms.
Now rest of the weight = 2750-1275= 1475 gms
Rest weight is divided in 11 players is = 1475/11 = 134.09 gms
10. A was born when B was 1 year and 3 months old. C was born when A was 2 years 1 month old. What is the age of B when C is 4 years and 6 months old?
A. 7yr 10 month.
B. 10yr 10 month.
C. 4yr 6month
D. 10 yrs.
When C is 4yr 6 month i.e. 54 months old
A is 79 months old.
B is 15 months older than A.
When A is 79 months old then,
B is 94 months old i.e. 7yr 10 month.
Honeywell Logical Reasoning Test
11. BOQD: ERTG :: ANPC : ?
12. From the given choices select the odd man out:
13. Pointing to a person, Deepak said, "His only brother is the father of my daughter's father". How is the person related to Deepak?
Father of Deepak's daughter's father â†’ Deepak's father.
Hence, the person in the brother of Deepak's father.
Therefore, the person is the uncle of Deepak.
14. Statements: All alphabets are numbers; some alphabets are digits
Conclusions: I. At least some digits are numbers
II. No digit is a number
A. Either conclusion I or II follows
B. Neither conclusion I nor II follows
C. Only conclusion II follows
D. Only conclusion I follow
E. Both conclusions I and II follow
15. Question: Among T, V, B, E and C, who is the third from the top when arranged in the descending order of their weights?
B is heavier than T and C and is less heavy than V who is not the heaviest.
C is heavier than only T.
A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient
From I, we have: B > T, B > C, V > B. Thus, V is heavier than each one of B, T and C. But V is not the heaviest. So, E is the heaviest.
Thus, we have the order. E>V>B>T>C or E>V>B>C>T. Clearly, B is third from the top.
16. In a certain code, COMPUTER is written as RFUVQNPC. How is MEDICINE written in the same code?
E. None of these
17. Statement: Should all the unauthorized structures in the city be demolished?
No. Where will the people residing in such houses live?
Yes. This will give a clear message to general public and they will refrain from constructing unauthorized buildings.
A. Only argument I is strong
B. Only argument II is strong
C. Either I or II is strong
D. Neither I nor II is strong
E. Both I and II are strong
The demolition of unauthorized buildings would teach a lesson to the unscrupulous builders and also serve as a warning for the citizens not to indulge in such activities in the future. This is essential, as unauthorized constructions impose undue burden on the city's infrastructure. So, only argument II holds strong.
18. Statement: "This drink can be had either as it is, or after adding ice to it." - An advertisement.
People differ in their preferences.
Some people will get attracted to the drink as it can be had as it is.
A. Only assumption I is implicit
B. Only assumption II is implicit
C. Either I or II is implicit
D. Neither I nor II is implicit
E. Both I and II are implicit
The advertisement tells the different ways in which the drink can be had. This means that different people prefer to have it in a different way and that some people would prefer it only because it can be taken in a particular manner. So, both I and II are implicit.
19. 4, 7, 12, 19, 28,?
First term, 4
Second, 4+3 = 7.
Third, 7+5 = 12.
Fourth, 12+7 = 19.
Fifth, 19+9 = 28.
28 + 11 = 39 will be the required term.
20. Solve the following question and mark the best possible option. Point A is 14m north of point B.
Point C is 11m east of point B
Point D is 5m north of point C
Point E is 7m west of point D
Point F is 6m north of point E
Point G is 4m west of point F
How far is F from point A?
The distance between F and A i.e.
FA = √ (AG2 + GF2) = √ (32 + 42) = √25 = 5m.
Honeywell Verbal Ability Test
D. Disguisedly sarcastic
25. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any,will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore - the errors of punctuation, if any):
(A) At the end of the year/(B) every student who had done adequate work/(C) was automatically promoted. /(D) No error.
C. (C )
26. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore - the errors of punctuation, if any):
(A) One of the members/(B) expressed doubt if/(C) the Minister was an atheist. /(D) No error.
C. (C )
27. Fill in the blanks: -
He's swimming ____the river.
28. Paragraph completion:
Squirrels live mostly in the forests of Europe and north America. ____________________. That is the size of two of your hands. Behind them and often suspended over their backs are their tails, wide, upright and furry, and almost the same size as their length. Thanks to this long tail, a squirrel can jump from one tree to another without losing its balance.
A. It can readily run along branches
B. They are about 25 centimeters' long
C. It's an interesting method of communication
D. Some squirrel species can also fly
E. Sleeping is a great threat to squirrels
29. The revolution in art has not lost its steam; it ____ on as fiercely as ever.
30. The conclusion of his argument, while ____, is far from ____.
A. stimulating - interesting
B. worthwhile - valueless
C. esoteric - obscure
D. germane - relevant
E. abstruse - incomprehensible
Like this ?